27.8 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Crimesite | ‘Nederland zal het in zijn broek doen’


Advocaat Bouterse: ‘Nederland gaat helemaal niet vrijuit’

Surinaams oud-president Desi Bouterse (75) is vrijdag aanwezig op de zitting van de krijgsraad. Zijn advocaat Irvin Kanhai zegt tegen Starnieuws dat de ex-legerleider klaar is om zijn laatste woord te voeren tijden zijn verzet in het Decembermoorden-proces. Kanhai verwacht dat Bouterse enkele onthullingen zal doen in zijn laatste woord, waarbij hij op de gehele zaak zal ingaan.

‘In hun broek doen’

‘Mijn cliënt zal aangeven wie allemaal betrokken zijn bij de zaak. Nederland gaat helemaal niet vrijuit’, aldus zijn raadsman. Bouterse zou volgens zijn advocaat van plan zijn om dieper in te gaan op wat er zich heeft afgespeeld in december 1982. ‘Een paar mensen en Nederland zullen het in hun broek doen. Het laatste woord van mijn cliënt zal van het Nederlands worden vertaald in het Engels en Spaans. Dit zal toegezonden worden naar de regio en Latijns-Amerika.’

Decembermoorden

Desi Bouterse staat in Suriname terecht voor zijn aandeel in de Decembermoorden van 1982 op vijftien politieke tegenstanders. Hij was destijds bevelhebber van het leger. Vijftien tegenstanders van het militaire regime van Bouterse werden op 8 december 1982 gemarteld en vermoord in Fort Zeelandia in Paramaribo.

20 jaar cel

In november 2019 werd de ex-president bij verstek tot 20 jaar cel veroordeeld. Nadat hij verzet had aangetekend, belandde de zaak opnieuw bij de krijgsraad. Indien Bouterse in de verzetszaak wordt veroordeeld, zal zijn advocaat direct hoger beroep aantekenen.

Bron: Crimesite

Artikel delen

9 reacties

 1. Bouta’s lijfspreuk: decembermoorden: it wasn’t me, druggshandel: yo no fui, Suriname leeggeroofd: yo no fui, Suriname failliet: it wasn’t me, zich enorm verrijkt: even that wasn’t me.

 2. Don’t you know it ? One specimen of “entitled men”! Bevelhebber…..die vent was een korporaal, die lui leerde push-ups te doen.
  Nu wil hij natuurlijk schermen met dat de liaison kolonel Valk van bepaalde plannen wisten of iets dergelijks. Alsof de MIVD dat niet doorseinde en op Suffisant contingency- planning werdt gedaan.
  Bouta, you got no ace in da hole.

 3. Zou meneer Bouterse doorgekregen hebben dat de meesten die het in hun broek zullen doen al reeds kassiewijlen zijn? Ik bedoel Wim K., Joop d.U, Bernard v. L, Gaay F. zijn toch al een poosje tot stof aan het vergaan. Degenen die nu in de politiek zitten waren in de jaren 70 nog hangende aan mamas tiet, of zaten als broekemannetje braafjes in de schoolbanken. Just saying

  Maar goed we gaan zien of meneer Bouterse tijdelijk krapper behuisd zal zijn, of dat hij vrolijk fluitend zijn zuur verdiende centjes blijft uitgeven.

 4. Dit stuk stront komt nooit in het gevang terecht zolang hij in bevriende landen zijn goud uit kan geven, het is een groten hoeren loper 1e klas incl zijn corrupte bewakers.

 5. Niet om het één of ander maar de betrokkenheid van Nl is natuurlijk – en niet alleen in dit proces – vaker in het geding geweest.
  Een aantal aanraders voor de boek lezers onder ons:
  ‘Om erger te voorkomen, nanda vd Zee,
  Kopgeld’Ad van Liempt, de handelsreiziger van Conny Braam.
  Zomaar 3 die impact hebben gehad op mij.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra