29 C
Willemstad
• zondag 7 augustus 2022

Laatste reacties

TPO | Premier Maagdeneilanden in Florida gearresteerd voor drugssmokkel

De Amerikaanse DEA heeft in Miami de premier van de Maagdeneilanden gearresteerd op verdenking van drugssmokkel en witwassen, dat schrijft de Miami Herald. Andrew Alturo Fahie, premier van de eilandenstaat sinds 2019, werd donderdag in Miami in de val gelokt door undercover DEA-agenten, die zich voordeden als leden van de Mexicaanse Sinaloakartel.

Ook de havendirecteur van de Maagdeneilanden, Oleanvine Maynard, is gearresteerd.

Drugsgeld

Volgens rechtbankdocumenten was Fahie akkoord gegaan met een deal waarbij cocaïne via de eilanden naar Florida werd gevlogen. Het drugsgeld zou vervolgens via dezelfde route terugkomen, waarbij Fahie en de havendirecteur een deel zouden krijgen. Fahie en Maynard zouden in Miami zijn geweest voor een cruiseconventie. De Maagdeneilanden, een Brits overzees gebied met 30.000 inwoners, zijn erg afhankelijk van toerisme. Tijdens het bezoek kregen ze van de DEA-agenten te horen dat zijn steekpenning was gearriveerd. Toen hij naar het vliegveld ging om een lading van 700.000 dollar te controleren die volgens de undercoveragenten voor hem was, werd hij gearresteerd.

Andrew Fahie was arrested in Miami by US authorities on drug and money laundering charges

Hezbollah

De DEA kwam Fahie op het spoor vanwege een andere clandestiene actie. Een DEA-agent kwam in contact met mensen die zich voorstelden als leden van Hezbollah, de Libanese sjiitische terreurgroep. Deze mannen beweerden contacten te hebben binnen het leiderschap van de Maagdeneilanden. Dit bleek dus om de premier te gaan. De gouverneur van de Maagdeneilanden noemt de arrestatie schokkend, en zegt dat de zaak niet gerelateerd is aan Brits onderzoek naar corruptie binnen de regering van Fahie.

Bron: The Post Online

Artikel delen

3 reacties

  1. @ Joop van Velzen, “Ik heb ook in de jaren 2010 t/m 201.5 het vermoede gehad dat de premier van curacrim in dienst van de maffia was”.

    Nou beste @Joop waarom zover in het verleden gaan? Onlangs nog werd bekend dat de financier van PNP, een zekere Miles op Sto. Domingo door de DEA op verdenking van drugshandel is opgepakt.

    Daar horen wij niets meer over journalisten en verslaggevers doen hun onderzoek werk niet. Eerst dacht ik dat het komt omdat ze niet capabele imbecielen zijn.

    Dat zal wel het geval zijn maar toen ik Gilbert Sparen van Direct Radio en TV op een bijeenkomst van PAR met een bord eten in de hand zag, wist ik genoeg.

  2. Ik heb ook in de jaren 2010 t/m 201.5 het vermoede gehad dat de premier van curacrim in dienst van de maffia met verkeerde dingen bezig was, aangezien deze premier de hele wereld rond aan het reizen was, meneer zat meer in een vliegtuig als met zijn voeten op de grond.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra