30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Trustfonds keurt 26,8 miljoen goed

Scholen en bieb weer opgeknapt na orkanen


Philipsburg – Het Trustfonds Sint Maarten keurt 26,8 miljoen dollar goed voor herbouw van inclusieve scholen en het herstel van de bibliotheekdiensten. De regering van Sint Maarten en de Wereldbank hebben onlangs een subsidieovereenkomst ondertekend voor het Fostering Resilient Learning Project.
 

Het project beoogt de wederopbouw van de scholen van Sister Marie Lawrence (SML) en Charles Leopold Bell (CLB), het herstel van de toegang tot de bibliotheekdiensten door de wederopbouw van de Philipsburg Jubilee Library (PJL), en de versterking van het managementinformatiesysteem van de overheid voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Jeugd en Sport.

De infrastructuur van de onderwijssector van Sint Maarten werd zwaar beschadigd door de orkanen Irma en Maria, met nadelige gevolgen voor de leeromgeving van kinderen. Als gevolg daarvan werd de toegang tot onderwijs en tot de buitenschoolse programma’s van de SML- en CLB-scholen, met inbegrip van de programma’s die gericht zijn op jongeren en leerlingen met speciale behoeften en risicojongeren, onderbroken. Bovendien is het PJL, een cruciaal centrum voor alfabetisering, cultuur en artistieke expressie op Sint Maarten, nog steeds zwaar beschadigd en onbruikbaar.

,,De wederopbouw van de scholen Sister Marie Laurence en Charles Leopold Bell en van de Philipsburg Jubilee Library zal de leeromgeving verbeteren en het menselijk kapitaal in het land versterken”, aldus Lilia Burunciuc, directeur van de Wereldbank voor het Caribisch gebied. ,,Ik ben verheugd dat dit project de toegang tot essentiële onderwijs- en leerdiensten zal heropenen, in het bijzonder voor Sint Maartense jongeren die speciale behoeften hebben of een risicogroep vormen.”

\Het project zal ook de ontwikkeling ondersteunen van een uitgebreid managementinformatiesysteem om de besluitvorming en het toezicht van de regering op de sectoren onderwijs, cultuur, jeugd en sport te informeren.

,,De versterking van het managementinformatiesysteem, dat meer betrouwbare en toegankelijke gegevens mogelijk maakt, zal de besluitvorming van beleidsmakers onderbouwen voor een beter beheer van de sector”, zo stelt Claret Conner, directeur van het National Recovery Program Bureau, de uitvoerende instantie van het project. Het project vormt een aanvulling op de lopende activiteiten die door het Trustfonds worden gefinancierd. Deze activiteiten omvatten de renovatie van 19 scholen in het kader van het noodherstelproject, de versterking van het kinderbeschermings- en onderwijssysteem in het kader van het project voor veerkracht en bescherming van kinderen, en de steun die door Civil Society Partnership for Resilience Project wordt verleend aan onderwijs voor jonge kinderen en sportfaciliteiten.

Trustfonds verlengd tot december 2028…

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra