33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Student ziet boete verkleind omdat hij geen geld heeft

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Een jonge student hoeft geen duizend gulden te betalen aan het Openbaar Ministerie, maar slechts tweehonderd gulden. Dat is was de uitkomst gisteren van een verkeerszaak op de rechtbank.

De jongen was door de politie betrapt toen hij met de auto van zijn moeder naar de toko was gereden om wat boodschappen te doen. Mama had haar zaakjes niet op orde. Zo bleek ze geen verzekering te hebben, geen keuringskaart, en de belasting was niet betaald.

De jonge student had de zaak voor laten komen, omdat de auto niet van hem was en hij ook geen geld had om boetes te betalen.

Volgens de officier van Justitie moet degene die achter het stuur zit controleren of alle papieren in orde zijn. De boete of schikking wordt niet gegeven voor het niet hebben van de papieren, maar van het niet tonen van de papieren als daarom gevraagd wordt door de politie.

Zowel OM als de rechter waren coulant. Vooral omdat de jongen student is en niet werkt en daarom geen geld heeft. De boetes voor de keuringskaart en de belasting werden verlaagd van 250 naar honderd gulden. De 500 gulden boete vanwege de verzekering maakt hij voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Dan krijg je hetzelfde verhaal als Nelson Dos Santos die ook zonder rijbewijs en dronken ging rijden. Nou ja rijden. Hij vloog meer. resultaat 3 doden..

  2. Dit is een studente overkomen. Een soort statenlid nl ene monk van niet gekozen partij kdnt overkomt dit met regelmaat. Dan ook nog ‘n stevige slok alcohol op en aanrijding veroorzaken , daar hoor je niks over.
    Wordt overigens rijkelijk beloond met ‘n vetbetaslde baan door ook zo’n adder cooper, ga daar de brand maar aansteken zoals bij de kraamkliniek , toen je 100.000. Mag moest verdoezelen voor die knapzak byside ook een van die ex-kdnt partij Meredith of zoiets dergelijks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra