28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Modernisering kansspelen Curaçao nog dit jaar afgerond

Persbureau Curacao

Curacao is de gokhoofdstad van de wereld met volgens Follow the Money en Vixio gambling compliance circa 12.000 online casino’s en sportsbettings maar houdt geen toezicht en int geen belastingen (KKC onderschrift)

Curaçao gaat aan het eind van dit jaar de modernisering van de kansspelen afronden. Het hervormingsproject is onderdeel van het landspakket dat wordt uitgevoerd onder COHO, het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling.

Een hervorming van de kansspelen in Curaçao is volgens Nederland noodzakelijk om de tekortkomingen in de regulering in de gaming industrie op te heffen en in verband daarmee de online gaming op te nemen in de wetgeving op een adequate en duurzame wijze. Zoals Dit is in overeenstemming met het internationale beginsel van ‘responsible gaming’.

Het project heeft als hoofddoelstelling de modernisering en hervorming van de Curaçaose gaming-industrie en de invoering van gereguleerde online-gaming.

Nederland wil een duurzaam en verantwoordelijke industrie creëren die verschillende voordelen biedt aan de lokale economie. De specifieke online-gaming regels gelden slechts voor buitenlandse spelers die bediend worden door een Curaçaose aanbieder.

Gaming Authority

Het hervormingsproject gaat de wetgeving moderniseren, maar houdt in dit stadium nog geen rekening met de specifieke inrichting van de nog op te richten Curaçao Gaming Authority.

Gedurende dit traject wordt er samengewerkt met de stakeholders zoals de Curaçao Gaming Control Board, de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, de Financial Intelligence Unit binnen de COHO. Ook met andere stakeholders zal op regelmatige basis gecommuniceerd worden.

Door deze partners bij dit project te betrekken, wil Nederland het project toekomstbestendig maken. Onder meer door een en ander te reguleren in landsbesluiten. Dat maakt het mogelijk om zaken snel en makkelijk aan te passen, indien nodig.

Deze opzet is van belang omdat het gaat om een steeds ontwikkelende en
veranderende industrie en Curaçao moet daarop in kunnen spelen zonder achter feiten aan te moeten lopen door al te lange wetgevingstrajecten.

Het voorgaande is ook nodig in de strijd tegen fraudewitwassen van geld en financiering van terrorisme. De te innen licentievergoedingen en de met dit project samenhangende economische activiteiten economische en financiële weerbaarheid zullen Curaçao ten goede komen, zo is de verwachting.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra