31 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Meer mensen vertrekken van Curaçao dan er komen

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – In een jaar tijd vertrokken er ruim 5.500 mensen Curaçao. Dat heeft PNP-statenlid Sheldry Osepa berekent op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Er kwamen ruim 3.300 nieuwe inwoners bij, zodat per saldo de bevolking van Curaçao met ruim 2.200 inwoners daalde. Het PNP-parlementslid vindt dit zorgelijk.

Bovendien zitten er onder de vertrekkers veel mensen met een goede baan. Reden om te vertrekken zou de dichte raffinaderij zijn en de hoge inflatie. Ook de slecht draaiende economie is een factor van belang waardoor mensen vertrekken, aldus Osepa.

Gevolg van de afnemende inwonersaantallen is dat scholen hun deuren moeten sluiten en dat minder mensen de belastinginkomsten moeten opbrengen zodat de belastingdruk hoger wordt, aldus de politicus.

Hij heeft de minister, partijgenoot Kid Martina om meer details gevraagd voor wat betreft de gevolgen. Osepa wil weten wat de regering gaat doen om de bevolkingsgroei te stimuleren.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Dit zijn de officiële cijfers. Ondertussen komen er ook wel honderden illegalen aan. De meeste werken ook illegaal en hebben ook hun kosten.

    Maar het is heel simpel. Curaçao is alleen maar aan het duurder worden en voor mensen zonder baan of mensen met een klein salaris is dat niet te betalen.

  2. Maar osepa zelf heeft niks te klagen, mocht van de maffia partij mfk gratis en voor niks studeren. Hij heeft z’n fortuin wel gemaakt.

  3. Osepa zou eerst eens moeten beginnen om Holle Bolle Gijs Cooper een opdracht geven om veel mensen in de plantsoendienst te laten werken en dat werk niet aan F&F uitbesteden aangezien die al gevuld zijn en met dikke vol ge vreten pensen een beetje rond rijden hoe hard het gras en de takken groeien langs de wegen waar je lak schade aan oploopt. Dat moet je doen meneer DE DENKER met je hand onder onder de KIN, hi hi hi

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...