28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

ParadiseFM | Geen Schiphol taferelen bij Hato

Persbureau Curacao

De drukte op Schiphol heeft komend weekeinde voor KLM-vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao ‘vooralsnog’ geen impact. Dat zegt KLM regiomanager Dirk Buitelaar tegen de Amigoe. Ook TUI zegt geen vluchten naar Curaçao te willen schrappen, al worden vertragingen niet uitgesloten.

Gemiddeld verwerkt Schiphol in de meivakantie dagelijks 174.000 passagiers. In totaal is dat 2,8 miljoen voor de hele meivakantie. Dit zorgt voor extra druk op de luchthaven die ook kampt met personeelstekorten.

De situatie op Schiphol heeft niet voor grote problemen gezorgd op de Curaçaose luchthaven. Gisteren waren wel vier vluchten uit Nederland vertraagd. Daardoor moest de luchthaven langer open blijven.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

3 reacties

  1. Zo te lezen aan het schrijven wil de nieuwe regiomanager Dirk Buitenlaar drie witte voetjes halen bij de curacrimse regering en restaurants zodat hij elke dag gratis zijn pens kan vol vreten op kosten van het arme volk.

  2. Heb begrepen dat het probleem op Schiphol, de staking van de bagage handelaars is. Bagage handelaars verdienen op Schiphol rond het minimumloon en dat is ontzettend triest als we weten dat daar mannen van boven de 60 werken die amper 1400 euro eind van de maand naar huis meenemen. Het gaat per slot van rekening om koffers die bijna allemaal rond de 20 kilo wegen.

    Het is hetzelfde probleem hier op Curaçao, resort eigenaren, piloten, HATO en restauranthouders verdienen grof geld aan het toerisme terwijl de bagagehandelaars die essentieel zijn voor het toerisme, peanuts verdienen.

    Soms hebben deze bagagehandelaars wat vrienden bij de cateringafdeling en mochten ze wat bakjes eten uit de vliegtuigen voor vrouw en kinderen naar huis meenemen. Het probleem is dat ze soms wel snel moeten zijn want de douane ambtenaren die een veel betere loon en secundaire arbeidsvoorwaarden hebben nemen al het eten mee, dan hoeft die dag geen douaneambtenaar naar de Chinees.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra