33 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

NU | Oud-premier Curaçao vraagt bevolking 1,8 miljoen gulden om uit cel te blijven

Foto ANP

Voormalig minister-president Gerrit Schotte van Curaçao vraagt de bevolking van het eiland om hulp bij de betaling van 1,8 miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 900.000 euro). Hij zegt in video’s op sociale media dat hij voor drie jaar de gevangenis in gaat wanneer hij het geld niet voor 12 mei betaalt.

Schotte was tussen 2010 en 2012 de eerste minister-president van Curaçao na het opheffen van de Nederlandse Antillen. Tussen 2018 en 2020 zat hij twee jaar vast voor onder meer valsheid in geschrifte en ambtelijke corruptie.

De rechter besliste dat Schotte 1,8 miljoen Antilliaanse gulden moet terugbetalen die hij onrechtmatig verkreeg toen hij minister-president was. Schotte ging tegen die straf in cassatie, maar in september 2021 oordeelde de Hoge Raad dat de maatregel gehandhaafd moet blijven.

Het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao zegt in een reactie op de video’s dat Schotte al lang weet dat hij moet betalen. Zonder specifiek op de zaak in te gaan laat het OM weten dat het voor iedereen mogelijk is om een betalingsregeling te treffen. In zijn video’s stelt de oud-premier dat hem nooit die mogelijkheid is geboden.

Bron: NU.nl

KKC naschrift

Artikel delen

3 reacties

  1. De bankrekening van Gerrit de Raad bij de ORCO bank is geblokkeerd, nu word het een heel moeilijk verhaal voor zijn MFK vrienden om de 1.8 miljoen onder de tafel door te schuiven gemaakt waar te maken, trouwens wat is onze normaal op de voorgrond tredende Pik Pisas stil de laatste dagen, zogenaamd voor een politieke snoepreis naar het buitenland, HAAAAAAPaaaaaaaaaaaHOOOO.

  2. Het is toch te gek voor woorden dat deze curacaose LUIS in de PELS weer zoveel aandacht krijgt in de media omdat meneer het geld wat hij heeft gestolen van het volk niet kan terug kan betalen, waar is die 200 miljoen gebleven die hij samen met toenmalige vriendin Cicele v d Dijs door PaPa ven der Dijs heeft laten verdwijnen als sneeuw voor de zon, en nu bedelen om geld zodat de beroeps dief niet 3 jaar wil gaan zitten ik zou zeggen Gerrit wie zijn kont brand moet op de blaren zitten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra