30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Nu.cw | OM richt aandacht op afpakken crimineel vermogen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft van 30 mei tot en met 3 juni een ‘Afpakweek’ gehouden waarin workshops over het afpakken van crimineel vermogen werden gegeven. Zo hoopt het OM misdaad tegen te gaan.

Het doel van het OM is om ‘de criminele industrie te verstoren door op innovatieve en integrale wijze crimineel verkregen vermogen af te pakken’. Ook wil het OM de boodschap geven aan de samenleving dat misdaad niet loont.

In 2015 is op Curaçao het Integrale Afpakteam Kòrsou (IAK) opgericht. Dit team heeft in de eerste jaren veel resultaat geboekt, maar de resultaten zijn de laatste jaren sterk verminderd.

De belangrijkste oorzaak daarvan is het ontbreken van manskracht. In het begin van dit jaar is het Afpakteam opgeheven. Nu wordt er gekeken naar andere opties, zoals de Afpakweek.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Hoezo loont misdaad niet?! Degenen/ instanties die worden geacht misdaad te moeten bestrijden doen er zelf volop aan zonder consequentie. Zij zitten daar met de belerende vinger over anderen te oordelen en te veroordelen terwijl zij zelf de misdadigers zijn. De ongeschreven regel onder elkaar “wij zijn onaantastbaar en zullen altijd goed voor elkaar blijven zorgen”. En het lukt ze ook nog steeds. Dus is het ieder voor zich en God voor ons allen als het op overleven aankomt.

  2. De alom bekende kaart van ‘ te weinig gekwalificeerd politie-personeel’ wordt weer getrokken. Wordt het niet tijd dat Curacao inziet dat ze niet bij machte is om de eigen broek op te houden? Het is ten-hemel-schreiend dat geroepen wordt dat Curacao onafhankelijk wil zijn, terwijl ze hun eigen broek vol schijten met shit door incompetent gedrag van politici en een vals gevoel over autonomie. De reden waarom COHO niet wordt geaccepteerd door het politieke bestel is de ervaring dat Nederland gevoelig is voor publieke uitingen van racisme. De lokale politiek speelt die troef als laatste kaart als rede ontbreekt. Slachtoffer? De eigen bevolking! Kortom: Sera bo boca! Een afpak-team is noodzakelijk om het nepotisme dat woekert te verdelgen. Grijp in en maak korte metten met een traag en incompetente regering.

  3. De resultaten waren de laatste jaren erg vermindert, dank je de KOEK KOEK als je die 1.8 miljoen van Gerrit de Raaf gewoon voor oud geld laat leggen zelfs de gevangenis straf word niet uit gevoerd, zijn hier soms Voodoo praktijken aan de gaan bij het OM.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra