29 C
Willemstad
• zondag 7 augustus 2022

Laatste reacties

Nu.cw | Minister Cijntje: “Binnenkort pagatinu voor water”


Aqualectra gaat in augustus starten met een test voor een pagatinu-systeem voor water. Dat maakte minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Ruisandro Cijntje (PNP) bekend in antwoord op Statenvragen.

De MAN-fractie vroeg de minister naar de verhoogde energieprijzen op het eiland. “In augustus wordt ‘Pagatinu di awa’ getest en daarna wordt er een try-out gedaan met dertig klanten”, aldus Cijntje. “Hiermee kunnen huishoudens water inkopen op basis van de eigen financiële middelen.” Na de try-out zal het systeem voor iedereen beschikbaar zijn.

Volgens de minister onderzoekt Aqualectra ook de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is daarbij belangrijk dat Fundashon Kas Popular (FKP) en het nutsbedrijf starten met een nauwe samenwerking bij de bouw van sociale woningen. “Dan kunnen er direct zonnepanelen geplaatst worden”, stelt Cijntje.
Bron: Antilliaans Dagblad

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Een vooruitbetaal watermeter gaat geen “lekverlies” voor de meter voorkomen sterker nog bij vooruitbetaling is de controle en het overzicht nog minder.
    Statistieken van waterverbruik en controle bij die aansluitingen die “verdacht” minder water verbruiken als vergelijkbare aansturingen wel.
    Maar het is gemakkelijker om de prijs van het water te verhogen en zo het lekverlies over de betalende klanten te verdelen.
    Geen toezicht, geen controle en geen verantwoording kost de burgers altijd meer….

  2. Een goed plan om lekverlies (werkelijke lekverlies en diefstal)tegen te gaan. Elke onderstandtrekker kan een subisidie krijgen voor water en electra dus stelen moet stoppen. Wij betalen dit “lekverlies”.

  3. Goed idee Cijntje en mooi project van jou “MFK” om met de aankomende verkiezingen nog minder stemmen te krijgen van de bewoners uit de rimboe wijken die nu af en toe een beetje water pikken om met hun familie in leven te blijven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra