30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd.

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd. Zo kan in de toekomst snel worden gezien of een hond al geholpen is of niet.

Het sterilisatieproject van de stichtingen is zondag van start gegaan. Samen met een team van dierenartsen, waaronder de Nederlandse dierenarts Piet Hellemans, worden er in totaal 400 honden gesteriliseerd of gecastreerd. De actie vindt plaats op de praktijk van dierenarts Sjoerd de Groot. Het project is bedoeld om de overpopulatie aan honden op het eiland terug te dringen.

Met name bij teefjes is het moeilijk te zien of ze gesteriliseerd zijn, omdat na verloop van tijd het litteken van de operatie vervaagd. “Bij honden van straat is het extra belangrijk”, stelt Mirjan Seppenwoolde, voorzitter van RPC, tegenover NU.cw. “Het komt wel eens voor dat een teefje gevangen is voor sterilisatie, maar al geholpen blijkt te zijn. Daar kom je dan pas achter als ze open op de operatietafel ligt.”

Seppenwoolde benadrukt het belang van het chippen van je huisdier. Echter is er geen gezamenlijke database op Curaçao, waardoor niet elke chip wordt geregistreerd. Daarom bedachten de vrijwilligers een andere manier om de honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn snel te herkennen.

Tijdens de sterilisatieactie is het de afgelopen dagen twee keer voorgekomen dat een teefje al gesteriliseerd bleek te zijn. Ook werden er twee gecastreerde reuen gebracht. “Als een hond moeilijk benaderbaar is, kan het soms moeilijk zijn om te zien of ze al geholpen zijn”, legt Seppenwoolde uit. “De tattoo in het oor is snel te zien en te herkennen.”

Het sterilisatieproject duurt nog tot en met donderdag.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Prachtig initiatief.
  Er lopen overal op dit moment zoveel honden in de mondi bij Brakkeput MM, veel puppies.
  Veel mensen die het eiland weer verlaten droppen de dieren. Voor mij niet te bevatten waarom je voor een paar maanden een dier neemt om het als oud vuil weg te doen. Asociaal gedrag dit.
  Mijn vrouw heeft zondag een doos met 6 diertjes gevonden en naar de dierenarts gebracht gisteren.
  Treurig allemaal.

 2. @Eric

  Wederom gelul in de ruimte door jou.

  Ga naar de stichting en laat je juist informeren en verifier als je twijfels hebt. Maar deze onzin zegt alles over jou als persoon. Negatief, verbitterd en vervelend. Ga werken aan jezelf, misschien is er nog wat aan te doen.

 3. Alles voor de aandacht van mevr Steppenwoolde. nu kun je weer elke avond uit gaan eten op kosten van de gulle gevers, die eigenlijk voor de opvang van de honden doneren.
  Zo jammer dat ze nu ook al de dierenartsen misbruikt.
  Mijn waardering gaat uit naar de artsen Sjoert en Piet heel veel dank vor dit goede werk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra