28.1 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

NTR | Reizende politici zelf onderwerp van discussie op Curaçao: ‘Zijn al die dure wereldreizen wel echt nodig?’

Verslag: Kim Hendriksen


WILLEMSTAD – Nu de corona-beperkingen verdwijnen, zijn de Curaçaose ministers en parlementsleden opvallend vaak in het buitenland voor werkbezoeken. De vele wereldreizen zijn het gesprek van de dag geworden onder inwoners. 

In amper een half jaar tijd heeft hebben parlementsleden ruim 400.000 gulden uitgegeven aan elf dienstreizen, schrijft dagblad Vigilante. Het budget is dit jaar al met een ton overschreden.

Er is vanuit de samenleving flinke kritiek op de reislustige politici, omdat Curaçao in een financieel moeilijke situatie zit sinds de corona-crisis.

 

‘Wat doen ze tijdens die reisjes?’
Veel inwoners vragen zich hardop af wat de verschillende reisbezoeken het eiland uiteindelijk opleveren. Een gedeelde kritiek onder zowel de voor- en tegenstanders, is dat de Curaçaose politici lang niet transparant zijn over wat ze allemaal doen tijdens hun reis.

Volgens Statenvoorzitter Charetti America-Francisca (MFK) is het aantal reizen te verklaren: in de afgelopen twee jaar zijn er amper reisbezoeken gedaan vanwege de corona-beperkingen.

Sommige parlementsleden vinden hun verschillende wereldreizen een must, omdat ze voor hun politieke werk hun horizon willen verbreden. Anders blijf je ‘kleingeestig’ als je op een klein eiland blijft, stellen zij.

Andere collega-Statenleden vinden dat het geld voor urgentere dingen gebruikt kan worden en niet voor ‘snoepreisjes’.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

10 reacties

 1. Doorbetaalde vakanties geheel verzorgd op kosten van de bevolking is een onderdeel van het uitbuitingspallet samen met het plaatsen van vrienden, familie en sponsors, het verstrekken van overheidsopdrachten aan vrienden, familie en sponsors.
  “We moeten blijven uitkijken naar ongelijkheid, uitsluiting en uitbuiting omdat heden ten dage dat nog steeds gebeurt.”
  Zeker…

 2. Er is inmiddels weer een ‘handelsmissie’ naar Atlanta vertrokken olv opgeblazen Cijntje, CTB Clarina en zelfs
  Sithree is mee.
  Dit is te ernstig voor woorden.

  Hoe lang moet de bevolking nog verder uitgemolken worden en mag de rest verrekken!! Wat een schaamteloze buggers!.

 3. Waar zijn de contracten die afgesloten zijn tijdens de zeer noodzakelijk zakenreis naar Dubai? Zijn de projecten al in vergevorderd stadium? Krijgen de mensen op Curacao al werk naar aanleiding van het zeer belangrijk bezoek aan Dubai. Hoe zit het met de andere reisjes, heeft dat al voor iets anders gezorgd dan hoge rekeningen.

 4. LOL, Horizon verbreden? Dus deze oppervlakkige staten-nitwits geven toe dat ze eigenlijk helemaal geen kennis horizon hebben om de funcie naar behoren te vervullen. Ze hadden al een gedegen horizon moeten hebben alvorens ze aantraden tot het Parlement. Maar ja, wat verwacht je van deze leeghoofdige vakantie-shoppers en daggeld ronselaars. Gratis shopvakanties op kosten van een eiland en bevolking dat financieel bekeken, op haar tandvlees loopt! Bai lembe otro su strea pretunan, abuzadornan!! Reizen? Niets reizen, wetgeving smeden!! En dat flutkabinet controleren! Ook allemaal reizigers, met DONKEY Pikkie Pizza als hoofdreiziger!!!!

 5. Horizon verbreden? Dus deze oppervlakkige staten-nitwits geven toe dat ze eigenlijk helemaal geen kennis horizon hebben om de funcie naar behoren te vervullen. Ze hadden al een gedegen horizon moeten hebben alvorens ze aantraden tot het Parlement. Maar ja, wat verwacht je van deze leeghoofdige vakantie-shoppers en daggeld ronselaars. Gratis shopvakanties op kosten van een eiland en bevolking dat financieel bekeken, op haar tandvlees loopt! Bai lembe otro su strea pretu, abuzadornan!! Reizen? Niets reizen, wetgeving smeden!! En dat flutkabinet controleren! Ook allemaal reizigers, met ezel Pizza als hoofdreiziger.

 6. Ik verwacht dat als u zich heeft opgesteld op een lijst om eventueel gekozen worden en later in een nationaal Parlement te gaan zitten om voor het volk te werken en de overheid te controleren, dat u wist dat u een minimum kennis en kunde moest hebben.Dat verwachten u kiezers ook. Bovendien is elke lid ook lid van een specifieke commissie voor welke hij/zij een gegeven affiniteit moet hebben. Hun horizon moet al breed genoeg zijn,en in huidige dagen met het internet en alle zoeksites moet het absoluut geen probleem zijn om actualiseert zijn en blijven. Deze huidige leden zeggen dat gedurende 2 jaar wegens de pandemie ze niet konden reizen.Maar deze leden zitten nog geen 2 jaar van de pandemie, maar wel 1 jaar. Dat is een flauw excuus om zich vrij te pleiten voor niet hun werk op Curacao te doen,o.a. met wetten voor vooruitgang van de bewoners op verschillende opzichten. Als 1 lid gaat reizen,dan kan het nog acceptabel zijn,maar dat bijna hele fracties,bijna alle leden,tegelijkertijd naar het buitenland reist is absoluut onacceptabel.En ze doen ook nooit uitleg van hun vergaarde kennis aan de bevolking.Dat is de realiteit en kan zo niet meer verder gaan. Inmiddels heeft de bevolking niks te eten. Schaamteloos i un gran abuso!!

 7. Ik zie alleen maar een paar BLOérs losers op twee na in dit bijzonder tv progama hun mening geven en dat alles voor een voor niks gekregen flesje run en een gevulde koek en een mes achter tegen hun rug wat er in gaat als zij wat verkeerd zeggen, hoe durven ze het uit uit te zenden, mis alleen Leerling Pastor Gerrit de Raaf en M P Pik Pisas er nog bij met een vrolijke feest neus op de achtergrond erbij.

 8. Waar zijn de reisverslagen en de eventuele bruikbare conclusies voor ons eiland? Wat zegt u? Die zijn er niet?? Wat zijn we er dan uiteindelijk mee opgeschoten behalve dan het gat in de begroting te laten groeien?

  Niets nada.

 9. en Tegenwoordig kan je alle kennis die nodig is om nieuwe ideeën op te doen op internet vinden.
  Alleen in uitzonderlijke gevallen kan men de kennis te plaatse halen.
  Van alle dienstreizen zijn er weinig productieve ideeën ontstaan. De overige dienstreizen zijn dus daadwerkelijke snoepreizen die alleen ten goede komen van de betreffende “minister of statenleden”.

 10. Hun horizon verbreden .
  Hallo in welke opzicht .
  Van al die laagvliegers in de politiek , valt er bar weinig te verbreden .
  Vreemd , heel vreemd .
  Kortom snoepreisjes, met ander woorden .
  Hunga grandi .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra