27.2 C
Willemstad
• woensdag 10 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Mike Jacobs aan het woord.

What happened to our ‘Role Models’? De commissarissen van Ennia keken toe en streken forse bedragen op. Terwijl dit bedrijf werd leeggeplunderd. Dit verwacht je niet van personen die je altijd als ‘Role Models’ voor integer gedrag hebt beschouwd.De teleurstelling en schok komt hard aan in de Curaçaose samenleving.

In vele huishoudens valt een stilte van verbijstering en ongeloof. Allemaal ‘Nette Mensen’, en toch schijnt iedereen een prijs te hebben? Heeft iedereen een prijskaartje?

Het aanbieden van ‘Publieke Excuses’ en het vrijwillig terugbetalen van teveel ontvangen vergoedingen is de enige weg naar voorzichtig genezen van het vertrapte vertrouwen. Het is nog niet te laat.

Mike Jacobs,
Curaçao

Naschrift KKC

Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

De vergoedingen van Ennia commissarissen pagina 30 van vonnis CUR201903842,CUR201903843, CUR201903842, CUR201903796, CUR201903844 en CUR201903846
De excessieve vergoedingen van Ennia commissarissen volgens het vonnis CUR201903842

 

2021 11 29 – VONNIS Ennia Hushang Ansary Nina Ansary Abdallah Andraous Ralph Palm Gijsbert Van Doorn Parman… by Knipselkrant Curacao on Scribd

Artikel delen

10 reacties

 1. @Dislect
  ‘ Maak van de Caraïbische eilanden een provincie en de eilanden gemeente van Nederland.
  Alle staatsnv’s van de Nederlandse staat.’

  De nederlandse belastingbetaler is enorm gelukkig dat dit voor de eilanden welke zichzelf semi-zelfstandig noemen sinds 10/10/10 niet langer mogelijk is, en gelukkig bestaat er in Nederland nog een democratie waarbij de kiezers aldaar zeker niet staan te springen om deze eilanden in te lijven, dus keep on dreaming.

 2. Top verwoord @Robert,
  Het is een banaal zooutje!
  Mini-s(is)ters , daar had ik nooit een hoge pet van! Jan en alleman wordt minister (mini-STER) op Curaçao. Daar kan je het van verwachten, mondi mentaliteit die mondi diensten levert.

  Maar als je intellectuele top ook gaat graaien (rvc leden, niet de 1e de beste), slepen (notariaat), opportunistisch declareren (consultants rats & counters) sjoemelen (directies staatsnv) . Dan is het einde zoek, dan gaat het licht uit.

  Zsm Provincie a.u.b

 3. Het houdt maar niet op dit jaar; een MinPres die publiekelijk onwaarheden zegt (liegen), een Minister van GMN die probeert de aanpak van corruptie tegen te gaan (BZV), de slepende mondkapjes-affaire, een GevMin die niets begrijpt van besturen en integriteit, directeuren van (semi-) overheids-NV’s met exorbitante ‘salarisen’, een mooi CMC waar geblunderd is en miljoenen zijn ‘verdwenen’, een minister die openlijk discrimineert (Cooper) en banaal boevengedrag bij de Ennia enz. Welke commissaris, bestuurder, adviseur of directeur kan er nog vertrouwd worden? We hebben dit jaar veel te veel onze zwakheden laten zien en veel te weinig ons vermogen in staat te zijn ons Land en samenleving fatsoenlijk te kunnen besturen. Welk virus spookt hier rond? Tijd voor onder andere een duidelijke en op preventie en straf gerichte aanpak. Waar zijn de Statenleden? (in Nederland met businessclass en een riante daggeldvergoeding). Waarom horen wij niets van onze MinJustitie? Het OM heeft nog veel werk te doen. Heel veel. Of toch maar gewoon aansturen op een zoveelste aanwijzing? Kunnen onze MFK corifeën weer zielig gaan doen.

 4. Belangrijkste “Werk”woord van het kabinet – Graaien!

  Belangrijkste staatkundige functie binnen land Curaçao: – Graaieneur (lol)!

  Belangrijkste bezigheid Fòrti naast graaien: – Om geld bedelen bij den haag om vervolgens onder f&f met dezelfde herseninhoud als de premier te verdelen.

  Belangrijkste bezigheid Pias Pizza f&f normaliserennen afgirmeren! “lintjesknippen” en zakelijk dineren.

  We zijn klaar voor een bruisende toekomst, nos mes por!!!

 5. “Nette” mensen , zoals “RAT”vocaten, “NOTOIR”issen, “JAT”countants, en nu ook (ex) “GRAAI”eneurs” en natuurlijk “alle “mini-sterretjes uit Fòrti /manshon Kòrsou, en “spek en bonen-parlementariërs in het KWAKKEL-lement, trekken alleen hun mond open als het ze uitkomt! Lees: voordeel ergens uit kunnen trekken!
  Allemaal hele nette mensen!!

 6. Ik kan mij nog zeer goed herinneren ter tijd ik voor iemand die later minister van MEO wordt, en hoofdoplichter van dit land, dat wij spraken over een door mij zeer gerespecteerde nette mens, vader van de meest corrupte advocaat die op dit eiland rond liep en die advocaat was van deze ex-minister. Deze ex-minister zegde tegen mij, ter tijd, dat ik niet wist waarover ik het had en dat de zo gerespecteerde door mij nette mens, veel erger was als zijn advocaat. Helaas moet ik nu constateren dat hij terecht was, oplichters en zogenaamde nette mensen kennen zich schijnbaar zeer goed! Weer een rol model van zijn kapstok gevallen.

 7. Er zitten ook veel “nette” mensen in het OM en HOF blijkbaar, die andere “nette” mensen uit de wind houden.
  Familiaire of amicale linken tussen OM/HOF en de graaiwereld.
  Iedereen , (nette mensen) komt zo makkelijk weg ermee.

  Ben benieuwd wie echt zo “netjes” is om de miljoenen bonussen terug te storten aan de pensioenspaarders, het is immers van hun geld weggesnoept.

 8. Er zijn te weinig nette mensen en de zogenaamde nette mensen zijn net zo erg.

  Enige oplossing is dat dit hard wordt aangepakt door het OM inclusief lange gevangenisstraffen want dat is het enige waar corrupte en foute lieden bang voor zijn. Maar het OM en de rechtspraak functioneerd hier niet en dat weten de nette mensen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra