28.1 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

DolfijnFM | ‘Beschuldigingen machtsmisbruik en pestgedrag Samira Rafaela kloppen niet’

Samira Rafaela (Ned). © Sander de Wilde

De conclusies in het onderzoeksrapport naar beschuldigingen van machtsmisbruik en pestgedrag door Europarlementariër Samira Rafaela kloppen niet. Dat zegt Richard Krabbendam, Head of Office van Rafaela tegen Nu.cw.

De conclusies zouden voorbarig zijn en Krabbendam betreurt dat NRC hierover publiceert terwijl het rapport niet naar buiten had mogen komen. De beschuldigingen hebben tot een breuk geleid met haar partijgenoot Sophie in ‘t Veld. Beiden zitten voor D66 in het Europees Parlement. Krabbendam zegt dat Rafaela met voorkeursstemmen in het Europees Parlement is gekomen.

“Dat kwam vooral door de enorme steun van de eilanden en vooral jonge kiezers die haar als een rolmodel zien. De kwalijke beschuldigingen zijn dan ook zeer aangrijpend en pijnlijk voor Samira, zegt Krabbendam.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @John, weerleg met feiten mijn onzin. Maar dat lukt niet omdat je weet dat ik gelijk heb. Al decennia lang zien we dat er een gegronde reden is waarom stemmen in het verleden voorbehouden was aan een selecte erudiete gezelschap. Sinds Jan em Alleman (en vrouw) kan stemmen, zitten we opgezadeld met rotzooi. “Ja, maar hij lacht zo leuk” hoor je dan. En kijk wat er van komt. Die Samira is voor gedragen als “ze is vrouw en kan bon dia zeggen, dus stem op haar”. Niks over kwalificaties etc. En hersenloos ABCSSS stemt massaal op haar want “ta nos professional en landskind”. Niet doorhebbende dat het EIland is. Je weet wel basisbegrip Aardrijkskunde. Een land grenst direct aan andere gebieden. Een eiland is omgeven door water en grenst niet direct aan andere gebieden. Ergo je kunt NOOIT spreken over een landskind als je het hebt over bewoners (let op, ik heb het niet over ingezettenen) van ABCSSS. Kort samengevat en concluderend, terug naar het stemrecht van weleer, waar enkel en alleen bekwame personen dit mogen uitoefenen. Dan is het snel afgelopen met plaatjesdraaiers en ander gespuis in het parlement. Wijlen Professor Wilhelmus Fortuyn zou tegen Samira zeggen: “mevrouw, gaat u toch koken en afwassen, dat is veel beter.”

 2. Onvoorstelbaar daar komt @Uwer Tico, de zelfverklaarde MULO Neerlandicus weer zijn BS ventileren.
  Zo’n ‘van’ is snel voorbij.

 3. Ik heb het erover dat toen men massaal op Samira ging stemmen.

  Tja dat krijg je ervan als je op mensen stemt wegens hun huidskleur of seksuele geaardheid en er niet bij gaat nadenken waar ze nu voor staan en wat ze hebben gedaan of wat ze willen doen.
  Als iemand vraagt stem op mij want ik heb een kleurtje dan weet je eigenlijk al genoeg om niet op zo iemand te stemmen.

 4. @Mano, Ik heb het erover dat toen men massaal op Samira ging stemmen, het al overduidelijk zou moeten zijn dat ze corrupt is als de neten. Aangezien het stemmen in het verleden geschiedde, is was de juiste aanduiding. Uiteraard te hoog gegrepen voor de meesten, maar toch een poging tot verduijdelijcking ende uijtlegh.

 5. @tico Martina schreef’
  “Vantevoren kon je al zien dat dit wicht een oportunist was..”

  Ik begrijp bovenstaande verwarrende zin niet. Bedoel je dat zij een opportunist WAS? ‘WAS’ zij een oportunist met 1 p, of ‘IS’ ze nog immer een opportunist met 2 p’s? Want áls zij het ‘was’, ‘is’ zij het, gelezen het rare zinnetje hierboven, toch niet meer?

 6. D66 staat toch al bekend als een schandaal partij met mensen die zich niet aan de regels houden en zich anders gedragen.

  Dat kwam vooral door de enorme steun van de eilanden en vooral jonge kiezers die haar als een rolmodel zien.

  rolmodel op basis van wat?

 7. Adolf Hitler was ook met voorkeurs stemmen gekozen tot grote Leider. Als we de argumentatie van Krabmedan moeten volgen, dan moeten we niet naar de daden kijken maar naar de voorkeurs stemmen. Juist, ja. Verder zeg ik Drechi pa bosnan tur. Vantevoren kon je al zien dat dit wicht een oportunist was, maar ja vrouw en bruin dus dat telt. Niet kijken naar de daden, maar naar hoe leuk iemand lacht bij de verkiezingen. Daarom zit Curacao opgescheept met 21 lapzwansen in het parlement en corrupte lullos in de regering. Terwijl zij lekker decadent rondreizen, vreet de bevolking stront en zandkoeken. Maar vooral blijven stemmen op dezelfde mensen als die Samira hoor. Die zit er voor zichzelf niet voor jullie. Dit laat ook zien dat het tijd wordt voor een bekwaamheidstest alvorens men mag stemmen

 8. Aan de vruchten herken je de boom.
  En wat een zoete appelboom leek, blijkt nu een giftige mansaliñaboom te zijn.
  Voorkeursstemmen of niet, wat is er waar van wat er beweerd wordt.
  Wat is trouwens de relevantie van het noemen van de voorkeursstemmen? D66 moest immeres koste kostte wat kostte aan een diversiteitsquota voldoen.
  Haar gedrag, prestatie en moraal, dat is het enige wat relevant is. Niet haar afkomst, kleur, haarkrulintensiteit, geslacht of sproetdichtheid.

 9. “Krabbendam zegt dat Rafaela met voorkeursstemmen in het Europees Parlement is gekomen.”
  dit is irrelevant: zijn de beschuldigen correct of niet?!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra