27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Verdere ontwikkeling Baby Beach

Oranjestad – San Nicolas krijgt prioriteit met ruimtelijke ordening, om het gebied aantrekkelijk te maken voor toerisme. Toerisme-minister Dangui Oduber presenteerde deze week de komende projecten in Baby Beach, Rodgers Beach en Seroe Colorado.

De San Nicolas Business Association (SNBA) was daarbij aanwezig, om de belangen van San Nicolas te behartigen. De plannen zijn gericht op het vernieuwen van de twee stranden. Daarbij wordt rekening gehouden met de natuur, de wet op de Ruimtelijke Ordening en duurzaamheid.

Fase 1 van het project bij Baby Beach is vorig jaar afgerond. Fase 2 gaat nu beginnen en de planning is dat dit eind dit jaar klaar is. Daar hoort een openbare aanbesteding bij die de minister binnenkort zal aankondigen. In fase 2 moet onder andere de schildpaddenmuur meer naar achteren worden geschoven, zodat het strand groter wordt. Er komt ook meer wit zand op het strand.

Het renovatieproject van de trap van Rodgers Beach is volgende maand klaar. De minister geeft aan dat deze trap belangrijk om toegang te krijgen tot het strand. Rodgers Beach krijgt ook een nieuwe parkeerplaats, net zoals bij Baby Beach. Daar horen ook een horecafaciliteit en toiletten bij, om het de strandbezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Andere plannen zijn om op het strand faciliteiten aan te brengen zodat er beachsporten kunnen worden beoefend, zoals beachtennis en beachvolleybal. Palmbomen – die nog moeten worden geplant – zullen voor de nodige schaduw zorgen.

Aruba Tourism Authority (ATA) en het Tourism Product Enhancement Fund (TPEF) financieren de projecten, zegt Oduber. Een speciale infrastructuurcommissie, die door het ministerie van Toerisme wordt geleid, gaat met Directie Informatie en Planning (DIP) en Dienst Openbare Werken (DOW) aan de slag om het beleid van deze stranden te implementeren.

Minister Oduber geeft prioriteit aan het ontwikkelen van dit gebied, omdat dit voor het toerisme van belang is. Daarom komt er ook een boetiekhotel in het gebied. San Nicolas moet verder worden ontwikkeld, zodat het gebied meer mensen aantrekt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra