30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Uitvoering sensorstation Galileo bij Rijksvastgoedbedrijf

Kralendijk – Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) de opdracht gegeven voor het ontwerp en de uitvoering van de bouw van een sensorstation van het Galileo-project.

Het station bestaat uit drie schotelantennes met een diameter van 2,5 meter met daarbij een onbemand gebouw met ruimtes voor computers en ontvangers, opslag, kantoorruimte en een wachthuis voor beveiligingsmensen.

Onlangs gaven gezaghebber Edison Rijna en demissionair minister van I&W, Cora van Nieuwenhuizen, het startsein voor het proces voor de realisatie van een Galileo Sensor Station op Bonaire. Het station komt op het terrein van WEB gelegen aan de Queen’s Highway.

Galileo wordt het eerste satellietnavigatiesysteem dat in samenwerking met de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA en de Europese Unie wordt gerealiseerd. Het kan ook, naast gratis en open service voor tijdsreferentie en plaatsbepaling, voor commerciële diensten beschikbaar worden gesteld.

Voor de aanleg ervan is bijzondere expertise nodig omdat de bouw onder strenge voorwaarden van de Europese Unie moet worden uitgevoerd. Uitgangspunt is dat RVB zal werken met lokale partijen en, indien dit niet mogelijk is, de expertise elders vandaan zal halen.

De strenge eisen zijn niet alleen van toepassing op de bouw maar gelden ook voor het onderhoud en de operationele dienstverlening van het station. De bouw van het grondstation zal volgens de overheid lokaal werkgelegenheid bieden voor bouwbedrijven, diensten en producten.

In het kader van innovatie en natuur zal het ministerie van I&W een natuurcommissie instellen waarin RVB, het openbaar lichaam, WEB en Stinapa zitting nemen. Het doel is met respect en aandacht voor de natuur de balans te vinden tussen plaatsing van het sensorstation en de daar aanwezige natuur. De verwachting is dat de bouw van het Galileo Sensor Station medio 2022 van start zal gaan.

Het ministerie van I&W probeert naast het Galileo Sensor Station ook de Telemetry Tracking and Command (TT&C)-facility binnen te halen voor Bonaire. Deze schotelantenne met een diameter van 14 meter zorgt voor de verbinding tussen de satellieten en de voorzieningen op de grond. Het bewaakt de status en de besturing en bepaalt de locatie van de satellieten. Naar verwachting zal daar medio september meer duidelijkheid over komen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra