30 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | SOAW’ers weer slecht behuisd

Abvo: Waar blijft beleid overheidsgebouwen?

WTC | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Zeker 15 tot 20 personeelsleden van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) verschijnen niet meer op hun ‘nieuwe’ werkvloer in het World Trade Center (WTC). Het gaat om ambtenaren die in november 2021 uit hun slechte behuizing van Punda (Tauber Building/La Ganga) vertrokken omdat het onderkomen daar ongezond was.

,,Nu is er sprake van lekkage in het WTC door de regen, de vloerbedekking is nat en stinkt en er is een hoge mate van vochtigheid. Er is schimmel op de muren en de medewerkers hebben weer last van rode ogen en uitslag op hun huid. De omstandigheden zijn ook hier weer heel slecht en onwerkbaar, ook met bijvoorbeeld telefoons die niet goed werken”, aldus Raymond Margaritha van de ambtenarenvakbond Abvo die voor deze specifieke groep binnen SOAW opkomt.

Margaritha legt uit dat de slechte werkomstandigheden al enkele maanden geleden besproken zijn met de SOAW-minister Ruthmilda ‘Mimi’ Larmonie-Cecilia (PNP) en de Secretaris Generaal (SG), Etienne van der Horst. Nu is met beiden afgesproken dat nog deze week de kantoren ontruimd worden en alles schoongemaakt wordt zodat de mensen donderdag weer aan het werk kunnen.

Het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) heeft monsters genomen van de schimmel, maar die is niet gevaarlijk, zo weet Margaritha te vertellen. ,,Over het algemeen is het WTC-gebouw niet geschikt voor ambtenaren. Er zijn meer overheidskantoren waar we ook over gehoord hebben dat er problemen zijn”, zo weet de vakbondsman te vertellen.

Hij legt uit dat sommige medewerkers vanuit huis werken, maar daar is verder ook geen officiële regeling voor getroffen met de werkgever. ,,Sommige mensen komen een paar uurtjes naar het WTC om werk te doen dat gedaan móet worden.”

Margaritha vraagt zich af wanneer de overheid nu eens met echt een goed gebouwenbeleid komt. ,,Neem bijvoorbeeld het oude bestuurscollege, dat is een gebouw van de overheid. Met een goede opknapbeurt heeft de overheid er daarna geen kosten meer aan. Het WTC is niet van de overheid en de eigenaar laat het ook afweten. Zo moeten de airco’s gerepareerd worden, wat maar niet gebeurt.”

Indertijd betreurde het bedrijf Taubco bv het vertrek van zijn huurder SOAW uit de binnenstad. Niet alleen omdat er daardoor minder levendigheid is in Punda met 100 ambtenaren en vele cliënten per dag, maar ook omdat na alle klachten een investering werd gedaan van 6 miljoen gulden om alle problemen te verhelpen. De regering besloot het contract echter niet te verlengen en SOAW vertrok naar het WTC. Deze krant heeft over de kwestie bij WTC contact proberen op te nemen met de minister en de SG, maar zonder resultaat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra