29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Impact Schiphol onderzocht

KLM blijft vliegen naar eilanden, TUI weet het volgende week


De plicht geldt ook voor de KLM en TUI-vluchten van en naar de Caribische eilanden.

Willemstad – Het annuleren van zomervluchten vanaf Schiphol heeft op dit moment ‘geen impact’ op de dienstverlening van KLM van en naar het Caribisch gebied. Luchtvaartmaatschappij TUI Fly kan hierover maandag pas meer laten weten.

Beide luchtvaartmaatschappijen reageerden op vragen van deze krant, nadat bekend werd dat Schiphol het aantal zomervluchten gaat beperken omdat er een tekort is aan beveiligingspersoneel.

Dirk Buitelaar is de KLM country manager ABC-eilanden en gestationeerd op Curaçao. Hij volgt de situatie op Schiphol. ,,We verwachten momenteel geen impact op onze operatie van en naar de Dutch Caribbean en Suriname”, zei hij gisteren.

Rick van der Pluijm is hoofd van TUI Dutch Caribbean & Suriname, ook gestationeerd op Curaçao. Hij is nog aan het onderzoeken of TUI vluchten naar de Caribische eilanden moet annuleren. ,,Dat is nog niet duidelijk, we verwachten maandag meer te weten.” Zijn reactie sluit aan op een interview dat directeur Arjan Kers aan NRC heeft gegeven. Hij vindt dat er sprake is van mismanagement bij Schiphol of van een grote inschattingsfout.

,,Het probleem ligt bij Schiphol en daar moet het worden opgelost. De luchthaven had op tijd meer mensen moeten aannemen en niet het probleem naar de luchtvaartmaatschappijen en de passagiers moeten verschuiven.” Kers zegt dat er gesprekken zijn geweest met Schiphol en dat oplossingen zijn aangedragen. Alle voorstellen werden door de luchthaven afgewezen.

Luchtvaartnieuws citeert een woordvoerder van TUI, die stelt dat de maatschappij ‘enorm teleurgesteld is’. ,,Deze maatregel dupeert veel Nederlanders, die vaak al in januari hun reis boekten.” De luchtvaartmaatschappij vraagt reizigers om geduld te hebben. Het bedrijf heeft plannen klaar om passagiers toch te kunnen laten vliegen, maar moet eerst weten om hoeveel reizigers het gaat en welke vluchten worden geannuleerd.

KLM houdt Schiphol verantwoordelijk voor de financiële impact van de maatregelen. Het bedrijf begrijpt dat er maatregelen moeten worden genomen, maar benadrukt dat het gedwongen verminderen van het aantal passagiers ‘zeer ongewenst’ is en eenmalig moet zijn. ,,Gebruikers van de luchthaven horen niet structureel te moeten opdraaien voor capaciteitsproblemen van Schiphol.”

Ondanks dat KLM tegen deze maatregel is, werkt het bedrijf zo veel mogelijk mee. Zo wordt het aantal tickets dat nu nog kan worden verkocht, verminderd. Hierdoor verwacht KLM dat bestaande boekingen niet op grote schaal hoeven te worden geannuleerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra