29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

PBC | Joran van der Sloot riskeert nog eens 18 jaar extra celstraf

Persbureau Curacao

Joran van der Sloot (34) stond gisteren terecht in Peru voor betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel in en uit de gevangenis. Hij riskeert achttien jaar extra cel. Van der Sloot zit al een straf uit 28 jaar voor moord.

Nu staat hij terecht voor cocaïnesmokkel, die hij in en uit de gevangenis zou hebben gesmokkeld. Het Openbaar Ministerie in Peru zegt snoeihard bewijs tegen hem te hebben.

De ex-vriendin van Van der Sloot heeft bij het Peruaanse OM verklaard dat zij in opdracht van Van der Sloot drugs heeft gesmokkeld voor hem. De ex sloot een deal met de aanklager en is in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld.

Het verhaal van Van der Sloot begint op 30 mei 2005 op Aruba, als de Amerikaanse Natalee Holloway verdwijnt. Een paar keer wordt hij als verdachte opgepakt en verhoord. Toch wordt hij niet veroordeeld, omdat er niet genoeg bewijs is. Maar in een gedenkwaardige undercover-uitzending van Peter R. de Vries komt hij met een bekentenis.

In 2010 komt Van der Sloot weer in het nieuws door de dood van een jonge vrouw: Stephanie Flores, die hij ontmoet in een casino in Lima. Zij wordt op 30 mei 2010, exact vijf jaar na de verdwijning van Natalee, vermoord. In 2012 bekent Van der Sloot dat hij de dader is.

Maar nu ligt er dus een nieuwe aanklacht tegen Joran van der Sloot. Hij volgt het proces per videoverbinding en ontkent zich aan smokkel te hebben schuldig gemaakt. Van der Sloot noemt zich het slachtoffer van een complot.

Volgens het Peruaanse OM verkocht Van der Sloot, zo schrijft De Telegraaf, de naar binnen gesmokkelde kilo’s coke binnen de Juliaca-gevangenis.

Ook zou hij coke in postpakketten met geïmpregneerde kleding weer naar buiten hebben gesmokkeld. Toen justitie de smokkel ontdekte, werd Van der Sloot weer direct overgeplaatst vanuit Juliaca naar de beruchte zwaarbeveiligde gevangenis Challapalca.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Van der Sloot noemt zich het slachtoffer van een complot.

    Is hij familie van Jacinta Constancia? Beide zijn pathologische leugenaars.

    Hij ziet NL in ieder geval het dag en nacht ligt niet meer terug.

    Zal best wel een groen links of d66 rechter of mensenrechten clubje een actie ondernemen zodat hij straf in NL kan uitzitten (en dan meteen zal worden vrijgelaten).

  2. Nu ik hoop dat dit ettertje er nog een jaartje of 20 bij krijgt complot wel of niet! en als het ettertje dan een jaar of 75 is naar de VS word gestuurd daar hebben ze met deze kwal ook nog een appeltje te schillen, hij krijgt daar ook op zeker een jaar of 25 gevang erbij, hij ziet NL in ieder geval het dag en nacht ligt niet meer terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra