29 C
Willemstad
• zaterdag 13 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Recip-plant Aruba doorstaat test

WEB is bezig om de nieuwe Recip-plant operationeel te krijgen.

Oranjestad – De eerste testfase van de nieuwe Recip-plant is succesvol verlopen. Dat maakt het Water- en Energiebedrijf (WEB) bekend. De tweede testfase is gisteren begonnen en duurt tot en met 22 mei.

WEB is bezig om de nieuwe Recip-plant operationeel te krijgen. De nieuwe apparatuur gaat de oude units vervangen. De nieuwe plant heeft een grotere capaciteit van 102 MW. Bovendien is er minder CO2-uitstoot. Ook de Heavy Fuel Oil (HFO) zal met 20-25 procent verminderen als de nieuwe plant eenmaal in werking is. Voor het zover is, voert WEB testen uit om te zien of alle apparatuur naar behoren werkt.

Tussen 9 en 15 mei vonden de eerste testen plaats. WEB laat weten dat alles werkt volgens plan. Er is geen sprake geweest van uitval. Medewerkers hebben verschillende testen uitgevoerd op diesel, met alle motoren en met het alternatieve systeem.

De volgende testfase is gisteren begonnen en duurt tot en met 22 mei. Het systeem van HFO wordt getest. WEB voert de testen zorgvuldig uit en coördineert de werkzaamheden zodanig dat de kans op het uitvallen van elektriciteit zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Als ook deze tweede testfase slaagt, volgt er nog een derde testfase. Dat is de Trial & Performance Test Run. Dit houdt in dat de nieuwe plant gedurende acht dagen volledig operationeel zal zijn. Tijdens die testdagen moeten alle meters werken zoals het hoort. Deze testen worden eind mei uitgevoerd. Als ook dit slaagt, kan de nieuwe Recip-plant officieel operationeel worden.

WEB vraagt de bevolking op voorhand om begrip bij stroomuitval. Het advies is om sociale media te volgen, omdat WEB daar updates zal plaatsen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra