27 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Minister van Arbeid Croes (MEP) zwijgt

Oranjestad – Minister Glenbert Croes (MEP) van Arbeid wil geen commentaar geven op de zaak van Dimas-directeur Kathy Paskel, zolang de zaak nog bij de rechter is. ,,Hij loopt weg voor zijn ministeriele verantwoordelijkheid”, vindt de fractie van MAS.

 

Minister Croes stuurde dinsdag een brief naar de parlementsvoorzitter, waarin hij reageert op het verzoek van MAS en Accion21. Deze fracties willen in een openbare vergadering met de minister praten over zijn functioneren.

De bewindsman schrijft dat de rechter zijn besluit met betrekking tot directeur Paskel weliswaar heeft geschorst, maar dit is een voorlopige voorziening. ,,De bodemprocedure moet nog plaatsvinden.” Croes vindt het als minister ‘ongepast’ om vooruitlopend op de bodemprocedure een reactie of commentaar te geven over ‘een lopende zaak waarover het laatste woord nog niet is gezegd’.

Fractieleider Marisol Lopez-Tromp (MAS) is van mening dat Croes wegloopt voor zijn ministeriele verantwoordelijkheid. ,,De fracties van MAS en Accion21 willen zo snel mogelijk met het parlement bijeenkomen over deze zaak. De minister weigert dit echter, onder het mom dat hij niet kan praten.” MAS vraagt zich af of de minister dan ook geen documenten meer zal ondertekenen tot de dag dat de bodemprocedure plaatsvindt.

Volgens Lopez-Tromp heeft de rechter niet aangegeven dat de minister niet mag praten over de zaak. Ze erkent dat de zaak inhoudelijk nog niet is afgerond, maar vergelijkt dit met een uitspraak van het gerecht in eerste aanleg. ,,Bij zo’n uitspraak is altijd hoger beroep mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat er niet over de zaak kan worden gesproken.”

MAS benadrukt nog een keer dat de fractie met het parlement wil bijeenkomen om te praten over de constatering van de rechter dat minister Croes tegen de wet in heeft gehandeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra