28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | AVP: Salarisnorm schaadt alle werknemers

Oranjestad – Als de wet ‘Normering Topinkomens’ wordt aangenomen, zullen alle inkomens lager worden. De Arubaanse oppositiepartij AVP is tegen deze wet en trekt aan de bel. Het parlement behandelt het wetsvoorstel aanstaande maandag.

Het doel van de wet is om de hoge salarissen van topfunctionarissen aan banden te leggen, zowel bij de overheid als bij staatsbedrijven.

Fractieleider Mike Eman (AVP) zegt dat de normering niet alleen de hoogste functies raakt, maar dat alle salarissen omlaaggaan als de wet wordt aangenomen. ,,Het salaris dat onder het hoogste salaris zit moet naar beneden worden aangepast. Deze correctie heeft gevolgen voor het salaris daaronder en zo worden alle inkomens in het zogeheten salarishuis minder.”

De AVP noemt de reacties van diverse bedrijven en instanties, die allemaal hun zorgen uiten over deze wet. De Raad van Advies vindt dat de wet niet goed is bestudeerd en dat de toelichting niet voldoende is. De regering heeft daarop gereageerd dat ‘de normering van topsalarissen binnen de verschillende entiteiten uiteindelijk zal leiden tot een herziening van de totale loonstructuren in die ondernemingen’. Daarmee bevestigt de regering volgens de AVP de zorgen die het instituut heeft.

Aruba Tourism Authority (ATA) verwacht dat de nieuwe wetgeving het moeilijker zal maken om gemotiveerd personeel voor het toerisme te vinden en vooral te behouden. De Centrale Bank van Aruba (CBA) zegt dat de hele salarisstructuur binnen de organisatie zal moeten worden aangepast. ,,Gezien de complexiteit van de taken van de CBA is het van belang dat haar (top)functionarissen bestaan uit personen met (vaak) specialistische kennis, gezag en ervaring op economisch en financiueel gebied.”

Aruba Airport Authority (AAA) waarschuwt dat deze wet de concurrentiepositie van de luchthaven aantast. ,,Toptalent zal vertrekken en het wordt moeilijk om nieuw talent aan te trekken. Dit heeft negatieve gevolgen voor de economie.”

Eman stelt dat zijn fractie dezelfde zorgen hoort vanuit de staatsbedrijven WEB, Elmar en Setar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. De wet zou ook aangenomen worden op Curacao.Toptalent zou vertrekken is de angst van dhr.Eman in Aruba. Ik weet niet op dat zo is op Aruba.Op Curacao als ” toptalent” vertrekt,dan kan het precies zeer goed voor het eiland uitpakken, gezien dat op Curacao GEEN toptalent is.Dan zijn wij eindelijk van deze mensen verlost!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra