28 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Aruba aan de slag met NIS-aanbevelingen

Oranjestad – De regering gaat een Nationaal Strategisch Plan opstellen, om in de komende drie jaar de dertig aanbevelingen uit het National Integrity System (NIS) Assessment voor Aruba op te pakken. Dat heeft premier Evelyn Wever-Croes (MEP) laten weten.

De premier ontving de resultaten van het NIS Aruba vorige week. Haar regering heeft integriteit als prioriteit. ,,Bij de vorige regering van AVP was dit thema zo goed als taboe. Het is onze uitdaging om integriteit op de agenda te zetten, niet alleen van onze regering, maar ook van al onze overheidsdiensten.”

In het regeringsbeleid werd al rekening gehouden met integriteit. Een base-line study, zoals de regering het NIS-onderzoek noemt, ontbrak nog. Het NIS geeft goed aan waar Aruba nu staat en wat er moet verbeteren. ,,De regering heeft besloten om financieel bij te dragen aan het onderzoek, ondanks dat Aruba geen geld heeft. Het onderzoek was echter noodzakelijk om te weten wat ons vertrekpunt is”, zegt Wever-Croes.

Het wetenschappelijk onderzoek is gedaan door Hogeschool Saxion, en gebaseerd op internationale regels van transparantie. ,,De conclusie van het onderzoeksteam is dat Aruba goede ideeën heeft, maar er zijn wel zaken die snel moeten worden aangepakt. We scoren geen voldoende, maar dat was bij ons eigenlijk ook al bekend”, aldus de premier.

Volgens Wever-Croes scoorde Nederland tijdens zijn NIS ook geen voldoende. Dat overkwam ook andere landen in het Koninkrijk. ,,Een onvoldoende is niet belangrijk, wel belangrijk is om te zorgen dat we een voldoende krijgen. We moeten met de aanbevelingen aan de slag.”

Minister Ursell Arends (Raiz) gaat het Nationaal Strategisch Plan opstellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Base-line study, nul meeting, vertrekpunt bepaling, inleidende verkenningen. Commissie zus, commissie zo. Cumulerend in het Nationaal Strategisch Plan. The magic words “aan de slag”. Zucht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra