33 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

Ingezonden | Hypocriet

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Je blijft je als opmerkzaam burger verbazen als je het ophitserige groepje Coho-tegenstanders hoort en ziet. Het meest opvallende is dat dat groepje nu juist het al jaren goed heeft, vooraan stonden als de zakken met geld uit Nederland binnenkwamen zodat zij zichzelf en friends & family verder konden volstoppen met eieren, rijst en hun bord vol hadden.

Niemand heeft ook maar een enkele keer omgekeken naar de mensen die al decennia in extreme armoede moeten leven en aan de kant staan. Dan mag je je nu afvragen wat mensen zoals Camelia- R mer, Chong en de rest van de ophitsers ooit voor de bevolking hebben gedaan. Dat mensen met z’n twaalven in een kamer moeten slapen, geen sanitaire voorzieningen hebben zal hun een rotzorg zijn.

De Voedselbank bestaat al heel lang namelijk, oud nieuws dus. Hetzelfde groepje mensen die juist de meest kwetsbaren van het eiland ophitsen, voor eigen gewin, met termen als geen ei geen rijst dus een leeg bord, geklets, want dat lege bord hebben deze mensen al tientallen jaren en moeten van de caritas overleven. Het meest beschamende vind ik dat hetzelfde groepje mensen – bewust – bezig is het eiland jarenlang te destabiliseren in plaats van op te bouwen.

Ja, dan is toezicht wel heel erg vervelend als je niet kunt doorgaan met jezelf ten koste van je medeburgers te verrijken. Dat je dan nog een vergelijking maakt met nu Oekraine, en ook de miljoenen mensen vergeet die in Afrika en het Midden-Oosten bijvoorbeeld op de vlucht zijn, geeft eigenlijk aan dat je het niet meer op een rijtje hebt.

Maar ik heb toch nog een welgemeend advies, misschien heeft het ‘groepje’ hier nog iets aan. Organiseer op korte termijn een referendum en laat de burger beslissen wat zij nu wil: ‘iedere keer een zak geld toegestopt krijgen en onder het juk van NL vallen’ of op eigen benen verder gaan.

Ik weet in ieder geval al wat ik moet aankruisen. Hypocrieten.

Josef. Martina, Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Het liefst zou ik op eigen benen staan.
    Het ding is dat het met de huidige politiek net zo veel kans van slagen heeft als een renbaan in de ruimte voor 1000 koeien.
    En ik weet het komt door de mentaliteit en niet door het systeem.
    Maar leven onder het juk van Nederland lijkt me voor de gehele bevolking een stuk comfortabeler dan op eigen benen, lemen benen een houten lijf en een betonnen waterhoofd. Het juk van Nederland kan ons overeind houden zonder dat juk breekt het waterhoofd het houten lichaam en zakken de lemen benen in.
    Als er nu betonnen benen een houten lijf en een lemen hoofd kwam kon dat heel lang op eigen benen staan

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra