29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | The Art Hotel Skarlo

‘Oase van rust in bruisend Scharloo’

Willemstad – Het voormalige Hotel Mira Punda van Jossy Rosales in Scharloo wordt omgetoverd tot een boutique hotel met 26 totaal verschillende kamers en een fine dining-restaurant. The Art Hotel Skarlo ontvangt in september dit jaar haar eerste gasten.

Een groep lokale investeerders heeft het hotel en het aangrenzende pand aan de achterzijde in mei dit jaar gekocht van een Nederlandse eigenaar. Het complex bestaat uit het monumentale pand aan de Gouverneur N. van den Brandhofstraat en het gebouw op vier percelen aan de Bitterstraat. Vanwege de goede staat van de panden is het streven om in september met in ieder geval een deel van de hotelkamers open te gaan. Die worden stuk voor stuk opgeknapt en ingericht onder leiding van de lokale architect Omar Zimmerman.

Zimmerman heeft eerder ook de ruimte ontworpen van het Ronald Mc Donald House Charity Foundation in het Curaçao Medical Center (CMC). Iedere kamer zorgt straks voor ‘een unieke beleving’ in een Caribische sfeer, stijlvol en kleurrijk. Architect Anko van der Woude bewaakt, vanwege zijn ervaring met de restauratie van monumenten, het behoud van de monumentale waarden van het negentiende-eeuwse hoofdgebouw. Van der Woude ontwerpt ook het restaurant in het pand dat al begin negentiende eeuw uit beton, maar zonder betonijzer, werd opgetrokken.

De ruime hotelkamers in beide panden, met houten vloeren en shutter-ramen, ademen de sfeer van het voormalige Scharloo uit toen hier nog welgestelde Curaçaose families woonden. De binnenplaats tussen de twee gebouwen zorgt voor een oase van rust zo midden in de stad. Hier zullen straks hotelgasten, maar ook bezoekers van buiten het hotel, aan een tafeltje zitten voor een ontbijt, lunch of diner. Een ‘wauw’, dat is wat de nieuwe eigenaren hopen los te maken bij wie er voor het eerst komt.

Het project wordt lokaal gefinancierd en in fases gerealiseerd: eerst de hotelkamers, dan het restaurant en tenslotte het zwembad aan de Punda-kant. In een later stadium worden lokale kunstenaars betrokken bij de inrichting van de kamers. Dan kan bijvoorbeeld een gewone deur of een eenvoudige kast in een kunstwerk veranderen.

Scharloo zit in de lift en ontwikkelt zich als een nieuw uitgaanscentrum. De verwachting is dat The Art Hotel Skarlo, dat zich onderscheidt van andere hotels door ‘geur, kleur en beleving’, zal meedrijven op die positieve bubbel van initiatieven.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra