29 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Duurdere brandstof op Aruba afrekenen met bankpas

Oranjestad – Automobilisten moeten flink in de buidel tasten om de tank van hun voertuig te vullen. Dat kunnen ze echter wel met een bankpas blijven doen. Minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken heeft met de pomphouders en banken een tijdelijke oplossing bereikt.

Zijn ministerie kondigde gisteren aan dat de prijzen van benzine, diesel en kerosine vanaf vandaag weer fors omhooggaan. Diesel is 22,4 cent per liter duurder en dat is de grootste prijsstijging. De literprijs is vanaf vandaag 312,7 cent. Benzine is 14,5 cent per liter omhooggegaan. De literprijs is 335,7 cent. Kerosine is 13,5 cent per liter duurder geworden, die literprijs is 291,1 cent.

De minister bemiddelde de afgelopen dagen tussen de ontevreden pomphouders die bij de Aruba Gasoline Dealers Association (Agda) zijn aangesloten en de Aruba Bankers Association (ABA). Die gesprekken vonden maandag en gisteren plaats. Het was de Agda die afgelopen vrijdag aankondigde vanaf 13 juli geen bankpassen meer te accepteren als methode van betalen, alleen maar contant geld.

Wever heeft gisteren met beide partijen een compromis gesloten. De komende drie maanden kunnen klanten met een bankpas terecht bij de benzinestations en de ABA schort het innen van commissie ook met drie maanden op. Het is de bedoeling dat de minister voor 1 oktober met een definitieve oplossing komt.

Minister Wever had na het eerste gesprek van maandag laten weten dat hij begrip heeft voor de pomphouders, die met de huidige marge geen winst kunnen maken. Hij begrijpt het standpunt van de banken ook, die kosten maken als een klant met een bankpas betaalt. Deze kosten worden op het bedrijf verhaald waar de klant de betaling doet.

De Agda maakte vrijdag bekend dat de banken CMB en RBC voortaan commissie rekenen over elke transactie die met een bankpas wordt gedaan. De pomphouders moeten die commissie zelf betalen, het gaat van hun winstmarge af. Ze worden bovendien niet rijker of armer als de brandstoftarieven stijgen of dalen, want die opbrengst gaat naar de overheid. De pomphouders krijgen van de overheid een vaste vergoeding voor het verkopen van brandstof. Die marge is financieel niet meer dekkend.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra