31 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AntilliaansDagblad | Condoleanceregister voor Reynold Groeneveldt


Philipsburg – Het Kabinet van de Gouverneur van Sint Maarten heeft een condoleanceregister geopend voor de overleden waarnemend gouverneur Reynold Groeneveldt. Gouverneur Eugene Holiday en premier Silveria Jacobs spreken over een groot verlies voor het eiland.

Gouverneur Holiday heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van zijn collega, waarnemend gouverneur Groeneveldt. ,,Het is een groot verlies voor Sint Maarten. Reynold Groeneveldt was van huis uit onderwijzer. Hij werd jurist, gerespecteerd advocaat en voorvechter van onze grondwet. Een trotse Sint Maartenaar die zijn land in verschillende hoedanigheden diende. Hij was waarnemend luitenant-gouverneur tijdens de grondwettelijke overgang in 2010. Hij werd de eerste waarnemend gouverneur op 10 oktober 2010 en hij werd in 2016 herbenoemd. Mijn medewerkers en ik konden altijd op hem rekenen om het fort te bewaken tijdens mijn afwezigheid. Zijn diepe passie voor het ambt was duidelijk tijdens veel van onze gesprekken achter gesloten deuren. Hij was een trotse en gulle Sint Maartenaar die altijd bereid was zijn tijd en kennis te delen. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn vrouw Glenda, zijn dochter Angela en alle inwoners van het eiland die hem een warm hart toedragen. Hij zal zeer gemist worden.”

De Raad van Ministers is diep geschokt en bedroefd door het overlijden van Groeneveldt. Het land heeft een reus verloren. Een persoon die vele jaren als ambtenaar het eilandgebied Sint Maarten heeft gediend, voordat hij advocaat werd en zijn cliënten en ook het land van dienst was, aldus een verklaring.

Minister-president Silveria Jacobs betuigt namens de Raad van Ministers haar oprechte deelneming aan de familie. ,,De toewijding en dienstbaarheid van Reynold Groeneveldt aan zijn gezin en dit land zou als voorbeeld moeten dienen voor alle andere burgers van Sint Maarten. Mogen we allemaal leven om geliefd en gewaardeerd te worden door onze families, en een impact te hebben op onze mensen, ons levensonderhoud, op Sint Maarten.”

Jacobs laat weten dat de vlaggen van alle overheidsgebouwen op de dag van de begrafenis halfstok zullen hangen. ,,Waarnemend gouverneur Groeneveldt was een voorbeeld van een nederige dienaar van het volk, altijd bereid om te helpen en advies te geven aan zowel individuen als de overheid. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het eiland en haar bevolking als de eerste waarnemend gouverneur sinds 10 oktober 2010, is niet onopgemerkt gebleven. Het zal in de geschiedenis worden geëerd en herdacht. We wensen zijn weduwe en de hele familie kracht om deze moeilijke dagen te doorstaan.”

[kader] Condoleanceregister

Op Sint Maarten is het condoleanceregister vandaag open om te tekenen tussen 14.00 en 17.00 uur. Daarna kan het elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur, tot de dag voor de begrafenis. Het register is beschikbaar bij het Kabinet van de Gouverneur, Falcon Drive 3 in Philipsburg. In het Government Administration gebouw in Great Bay is ook een register aanwezig. Dit kan worden getekend vanaf maandag 30 mei, elke dag tussen 08:00 en 17:00 uur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Vreemde opmerking als ik zo vrij zijn @Joop

    Interessante man, Arubaan van geboorte, met de meest uiteenlopende hobbies. Behalve pedagoog ook advocaat. Heb het genoegen gehad hem – toevallig – verleden jaar op Aruba te mogen ontmeten bij gemeenschappelijke kennissen. Het gesprek ging de meeste tijd over kunst en cultuur. Maar ja..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...